Centrum Hecht Logo

Guest Lecturer

Hanneke van Aalst

Hanneke van Aalst

Hanneke van Aalst is klinisch psycholoog, psychotherapeut en orthopedagoog-generalist, werkzaam bij De Viersprong als therapeut en coördinator van het MBT-K team en mede-eigenaar van Centrum Hecht Opleidingen. Zij is MBT-K supervisor erkent door Anna Freud in Londen en MBT supervisor en opleider voor MBT Nederland. Hanneke is betrokken als docent bij de MBT-K basiscursus en de MBT-K en traumacursus.

gerelateerde cursus

Mentaliseren Bevorderende Therapie voor kinderen (MBT-K) is een model voor het werken met kinderen in de latentieleeftijd (4-12 jaar) en hun ouders. MBT-K is een psychoanalytische integratieve benadering, die psychodynamische principes combineert met bevindingen uit de hechtings- en affectregulatietheorie, systemische gezinstherapie en empirische onderzoeken. MBT-K is transdiagnostisch en geschikt om een ​​reeks problemen aan te pakken, waaronder emotionele- en gedragsproblemen, angst, trauma, depressie en hechtingsproblemen.

:

€ 1,315

MBT-K en Trauma richt zich op kinderen die langdurig zijn blootgesteld aan relationeel trauma zoals fysieke mishandeling, seksueel misbruik, huiselijk geweld en emotionele verwaarlozing, soms in combinatie met adoptie of plaatsing in een pleeggezin.

:

€ 925