Centrum Hecht Logo

Onze docenten

Wij zijn Centrum Hecht

Centrum Hecht Opleidingen bestaat uit een hecht team van enthousiaste trainers. Wij werken al geruime tijd op verschillende manieren samen. We bundelen nu onze krachten in een gezamenlijk opleidingscentrum. Omdat wij geloven in een persoonlijke aanpak waarbij verbinding en vertrouwen de basis vormen.

Hoofddocenten Centrum Hecht Opleidingen

Nicole Muller

Nicole Muller is psychotherapeut, gezinstherapeut, symbooldramatherapeut en MBT-K, MBT-A en MBT-F practitioner, supervisor en opleider, werkzaam bij Centrum Hecht en eigenaar van Centrum Hecht Opleidingen. Zij is supervisor voor MBT Nederland, Anna Freud Londen, NVP, VKJP en de NVRG. Nicole is docent in de ‘MBT-K basiscursus’, de ‘MBT-K en trauma cursus’, de MBT-A-basiscursus’, de ‘MBT-F basiscursus’ en de ‘MBT-F specialistische opleiding’.

Masja Juffermans
Masja Juffermans

Masja Juffermans is GZ-psycholoog, EMDR practitioner en MBT-K practitioner, supervisor en opleider, werkzaam bij Centrum Hecht en eigenaar van Centrum Hecht Opleidingen. Zij is MBT-K supervisor erkent door Anna Freud Londen en supervisor NIP. Masja is docent in de ‘MBT-K basiscursus’ en de ‘MBT-K en trauma cursus’.

Gastdocenten Centrum Hecht Opleidingen

Merlijn Rutten
Merlijn Rutten

Merlijn Rutten is psychotherapeut en MBT-K practitioner, supervisor en opleider. Zij is NVP supervisor en MBT-K supervisor erkent door Anna Freud Londen. Merlijn is als docent bij Centrum Hecht Opleidingen betrokken bij de ‘MBT-K basiscursus’ en de ‘MBT-A basiscursus’.

Coriene Ten Kate

Coriene Ten Kate is klinisch psycholoog, psychotherapeut en hypnotherapeut werkzaam bij GGZ Rivierduinen MBT en complex trauma afdeling. Zij is supervisor voor MBT Nederland, NVP, FOT- FOP en VPeP, geeft al ruim twintig jaar les in MBT, en is opleider in Focussing. Zij is als docent bij Centrum Hecht Opleidingen betrokken bij de cursus ‘Embodied mentalizing: non-verbale technieken in het werken met adolescenten en jongvolwassenen met hechtingstrauma’ en de cursus ‘Bodily Focussed Psychotherapy’.

Anja Tavenier

Anja Tavenier is psychotherapeut, systeemtherapeut met onder andere EFT als specialisatie en is een zeer ervaren traumatherapeut. Daarnaast is zij supervisor en leertherapeut voor de NVP, VPEP, FOT-FOP, ISEFT en is opleider in Focussing. Zij werkt als psychotrauma therapeut bij PsQ Psychotrauma in Rotterdam. Anja is als docent bij Centrum Hecht Opleidingen betrokken bij de cursus ‘Bodily Focussed Psychotherapy’

Berrith Augustus
Berrith Augustus

Berrith Augustus is Certified Advanced Practitioner Sensorimotor Psychotherapy, hypnotherapeut, haptotherapeut en werkzaam in een eigen praktijk en bij GGZ Rivierduinen MBT en complex trauma afdeling. Zij assisteert in de opleiding Sensorimotor Psychotherapy (alle drie de levels). Berrith is als docent bij Centrum Hecht Opleidingen betrokken bij de cursus 'Embodied mentalizing: non-verbale technieken in het werken met adolescenten en jongvolwassenen met hechtingstrauma'.

Bruno Hillewaere
Bruno Hillewaere

Bruno Hillewaere is systeemtherapeut, psychotherapeut, NVRG supervisor en hoofdopleider systeemtherapie. Hij is werkzaam bij Euthopia en verbonden aan Rapunzel in België. Bruno is als docent bij Centrum Hecht Opleidingen betrokken bij de cursus ‘Mentaliseren Bevorderende Therapie voor Families, de basiscursus’ en de MBT-F specialistische cursus’.

Cecile Gunning
Cecile Gunning

Cecile Gunning is klinisch psycholoog, psychotherapeut, specialist Infant Mental Health en MBT-K practitioner (register Anna Freud Londen). Zij werkt bij de OuderkindLijn (IMH centrum) in Amsterdam. Zij heeft een lange staat van dienst in de specialistische GGZ en kinderpsychiatrie als behandelaar, opleider en supervisor voor de VKJP, NVP en DAIMH. Kind en ouders in hun context staan centraal in haar werk. Cecile is bij Centrum Hecht Opleidingen betrokken als docent bij de cursus ‘MBT met ouders’.

Claudine Dietz
Claudine Dietz

Claudine Dietz is klinisch psycholoog BIG, Infant Mental Health Specialist DAIMH en gepromoveerd op vroege kenmerken van autisme. Zij is één van hoofdopleiders van de opleiding tot Infant Mental Health Consulent- en Specialist en van de FloorPlay opleiding bij Rino Amsterdam. Claudine is werkzaam in Amsterdam bij de OuderKindLijn. Daarnaast is zij actief binnen het netwerk Autisme Jonge Kind en is zij bestuurslid bij Stichting FloorPlay. Claudine is bij Centrum Hecht opleidingen als docent betrokken bij de cursus ‘MBT met ouders´.

Emma Morris
Emma Morris

Emma Morris is een klinisch psycholoog werkzaam bij Anna Freud in Londen. Zij is werkzaam bij de gespecialiseerde afdeling voor trauma en misbruik en hoofd van de afdeling MBT-K en ouders in conflictscheiding. Daarnaast is zij gespecialiseerd in expert rapportage in familierechtzaken voor de rechtbank. Naast haar klinische werk is zij trainer en supervisor MBT-K en MBT-F in binnen- en buitenland. Emma is bij Centrum Hecht opleidingen als docent betrokken bij de cursus ‘MBT-F voor ouders bij conflictscheidingen´.

Saara Salo
Saara Salo

Saara Salo is psychotherapeut en familietherapeut, gespecialiseerd in ouder-kind-psychotherapie, Theraplay-Trainer/Supervisor, MBT-F Trainer en werkt in haar eigen privépraktijk ‘The Pilke Kliniek’ in Helsinki, Finland. Daarnaast is zij wetenschappelijk medewerker en onderzoeker aan de Universiteit van Helsinki en doet mee aan verschillende onderzoeken naar de ontwikkeling van de gehechtheidsrelatie tussen ouders en kinderen. Saara geeft twee dagen les in onze MBTF-specialistische cursus en zal in het najaar van 2024 een masterclass MBT-F en spelen verzorgen.

Linda de Haan-Toet
Linda de Haan-Toet

Linda de Haan-Toet is managementassistent voor Centrum Hecht Opleidingen. Zij verzorgt vele administratieve taken en secretariële ondersteuning en werkt daarnaast als secretaresse bij Youz.

Hanneke van Aalst
Hanneke van Aalst

Hanneke van Aalst is klinisch psycholoog, psychotherapeut en orthopedagoog-generalist, werkzaam bij De Viersprong als therapeut en coördinator van het MBT-K team en mede-eigenaar van Centrum Hecht Opleidingen. Zij is MBT-K supervisor erkent door Anna Freud in Londen en MBT supervisor en opleider voor MBT Nederland. Hanneke is betrokken als docent bij de MBT-K basiscursus en de MBT-K en traumacursus.

Michelle Sleed

Michelle Sleed werkt sinds 2005 als onderzoekspsycholoog bij het Anna Freud in Londen. Ze heeft gewerkt aan een groot aantal evaluaties van vroegtijdige interventie en gezinsondersteuning en is gespecialiseerd in onderzoek over het Parent Development Interview. Als docent is zij betrokken bij een masterclass van drie dagen over afname en interpretatie van de PDI.